De donkere kant van de maan – Vertelf – Don Fabulist – Annemarie Krarup – Fred Versonnen

terug naar overzicht 2013-2014
7 februari 2014 - 8 februari 2014 - Hele dag
De Witte Villa, Groot Park Salve Mater, 3360 Bierbeek


“Een dromer is iemand die alleen zijn weg bij maanlicht kan vinden”
(Oscar Wilde)

WitteHuis  WitteHuis2

Isabelle - Vertelf

Isabelle Desegher, sprokkelt onder de naam van De Vertelf sprookjes van de dag. Ze fluistert ze graag in de oren van kleine en grote mensen. Soms vindt ze er eentje in haar eigen straat, heel af en toe vindt ze er eentje onder een steen en soms zelfs als ze haar neus snuit. Maar meestal zitten ze gewoon tussen haar krullen. Ze is een welkome gast op het Vertelfestival in Alden Biesen, op andere festivalletjes in Nederland en België waar ze met vuur, enthousiasme en passie verhalen vertelt. Verhalen of praatjes voor de vaak, meestal zelf geschreven en op de wind weggevoerd uit een lang vergeten land waar niets is wat het lijkt en waar humor aan de bomen groeit. Verder probeert ze naast de job als prille mama iedereen die het horen wil warm te maken om kinderen voor of achter te lezen of zelf verhalen te schrijven en te vertellen. Ze is ook auteur van het boek ‘Sprookjes en filookjes’ waar ze vertellen en filosoferen met kinderen combineert.

photo Mark Hoflack

Don Fabulist, Ridder der Vagebonden van Het Kapersnest,  is vele jaren met zijn woonwagen van streek tot streek getrokken. Heden leeft Don in de Waalse wouden. Hij vertelt sprookjes, mythen, legenden en sagen waarin helden en heldinnen naast zwaarden ook wel pantoffels durven dragen. Tevens bezingt hij met Bargoense ballades de verworpenen die in het dolen hun heldendom vinden. De rijkdom van de Waalse vertelcultuur kruidt hoe langsom meer zijn vertellingen.  In het verhalenuniversum van Don Fabulist staat de tijd voor even stil.
www.donfabulist.be

Rom16besk

Annemarie Krarup uit Denemarken is een levendige, charismatische en expressieve vertelster, zangeres en muzikante. Ze treedt op zowel in Denemarken en Scandinavië en presteert op festivals over de hele wereld. Ze vertelt in het Engels, Deens, Zweeds, Noors, Duits – en een beetje Vlaams.
Annemarie vertelt verhalen uit het Noorden over sterke vrouwen, mooie mannen en woeste vreemde wezens. Doorheen die verhalen vlecht ze haar liederen met Noordse klanken waarin je de zee hoort ruisen.
Annemarie is ook een graag geziene gast in Zweden, Finland, Duitsland, Schotland en nu ook in België.
Annemarie is de voorzitter van de nationale vereniging van Deense verhalenvertellers

2012_11_04_9999_108_1

Fred Versonnen is een verteller uit Leuven.
Hij houdt van verhalen. Hij houdt ervan om ze te lezen, te schrijven, te verzamelen en vooral te vertellen.
Volksverhalen, verhalen uit andere culturen, eigen verhalen, spookverhalen, leugenvertelsels…
Hij vertelt met een krachtige passie, humor, spanning en emotie.
Hij was straatperformer, vuurspuwer, jongleur, cliniclown en steltenloper. Maar sinds een 20 tal jaren kiest hij resoluut voor het vertellen.
Fred vertelde al zeven maal op het internationale festival in Alden Biesen maar ook met succes in Nederland (2x Amsterdam storytelling festival) en de UK (2xFestival at the Edge)
www.schobbejak.be

2 avondvoorstellingen 7 & 8 februari om 19u30
2 kindervoorstellingen op 8 februari om 13u30 en 16u

Opgelet: vooraf inschrijven is verplicht!
Max 60 personen per vertelavond, max 40 personen (ouders en kinderen) voor de kindervoorstellingen.
Plaats van afspraak: we verzamelen aan de kerk van Lovenjoel, (Stationsstraat 50) om 19u30 stipt.
Van hieruit maken we een prachtige wandeling door het park tot aan het warme en gezellige vertelsalon van ‘The White House’.
Voorzie voor de wandeling warme en regenkledij!

Productions & Zonen brengt je tijdens deze tocht reeds in de sfeer met ludieke animatie.